DPChallenge: A Digital Photography Contest You are not logged in. (log in or register
 

DPChallenge Forums >> Hardware and Software >> Auto modes don't work anymore??
Pages:  
Showing posts 1 - 6 of 6, (reverse)
AuthorThread
03/29/2009 10:59:31 PM · #1
Hi everyone,

My 30D used to take decent photos in AV and TV modes, but now they won't produce anything but extremely dark images. Like almost pure black, even in perfect outdoor shooting conditions. Is it possible I've changed some setting somewhere? Any advice?

Thanks!
Diane
03/29/2009 11:16:43 PM · #2
Do you have exposure compensation pushed to the underexpose side, possibly two stops?
03/29/2009 11:17:24 PM · #3
Post a pictue with EXIF intacted.
03/30/2009 07:19:57 AM · #4
lens cap still on?
03/30/2009 11:19:14 AM · #5
Ok DUH, it WAS the exposure compensation! Thankfully not the lenscap, or I'd have bigger issues. :)

Thanks guys.
03/30/2009 02:13:01 PM · #6
Remember, in Av and Tv mode the wheel on the back is for exposure compensation. One way to avoid it is to turn off the wheel when in these modes (don't push the on switch all the way).
Pages:  
Current Server Time: 03/25/2019 01:22:38 AM

Please log in or register to post to the forums.


Home - Challenges - Community - League - Photos - Cameras - Lenses - Learn - Prints! - Help - Terms of Use - Privacy - Top ^
DPChallenge, and website content and design, Copyright © 2001-2019 Challenging Technologies, LLC.
All digital photo copyrights belong to the photographers and may not be used without permission.
Proudly hosted by Sargasso Networks. Current Server Time: 03/25/2019 01:22:38 AM EDT.