DPChallenge: A Digital Photography Contest You are not logged in. (log in or register
 

DPChallenge Forums >> Hardware and Software >> Wireless Flash- Nikon D80 and SB600
Pages:  
Showing posts 1 - 9 of 9, (reverse)
AuthorThread
09/10/2008 03:50:14 AM · #1
I've basically given up on reorganizing my schedule so that I can get out and take more photos so have decided to try and work on portrait skills at home. Have to rely on a single daylight bulb and flash for now though, bit low on cash for a full set-up. Anyway this is probably a dumb question but I'm having trouble working out how to get a wireless flash connection using my D80 as the command unit and one single SB600 as the slave. Sure it's simple but between two sets of instructions, Japanese and English, just can't seem to get it working.

I think the problem is more to do with my understanding of the flash than the camera. Any pointers would be really appreciated.
09/10/2008 04:17:48 AM · #2
Hi,

This link helped me.

Good luck!

09/10/2008 05:25:17 AM · #3
Thanks Lonni. Will try as soon as I get home.
10/10/2008 10:51:04 PM · #4
In his instructions for the camera setup it says to select menu, go to pencil then scroll down to #22 --see below...

The camera set up:
1. press the menu button
2. go down to the pencil
3. go down to #22 which is Built-in flash
4. press ok
5. go down to commander mode
6. press ok
7. Make sure that group A has a Mode of TTL
8. make sure to press OK or it will not save

....on my D80 it only goes to #10!?!?! How do I get down to #22 so I can get to the Built-in flash settings?
10/11/2008 02:08:44 AM · #5
It sounds like you are on auto mode. You need to be on P, A or S.
10/11/2008 04:09:39 AM · #6
It sounds like you are still using the "simple" menu option on the D80, I'm pretty sure I needed to change my menu settings to "full" before I could access certain features, I can't remember if accessing the flash modes was one of these.
10/16/2008 02:40:04 PM · #7
..

Message edited by author 2008-10-16 14:45:04.
10/16/2008 02:44:44 PM · #8
Yep, I had to change the menu from "simple" to "full". Thanks for the help!
10/16/2008 02:53:35 PM · #9
One more useful LINK

Frank
Pages:  
Current Server Time: 12/11/2019 11:09:22 PM

Please log in or register to post to the forums.


Home - Challenges - Community - League - Photos - Cameras - Lenses - Learn - Prints! - Help - Terms of Use - Privacy - Top ^
DPChallenge, and website content and design, Copyright © 2001-2019 Challenging Technologies, LLC.
All digital photo copyrights belong to the photographers and may not be used without permission.
Proudly hosted by Sargasso Networks. Current Server Time: 12/11/2019 11:09:22 PM EST.